Voedselpakketten dringend nodig...

september 2019

Uw medemens in Jemen heeft uw hulp dringend nodig. Kunt u zich voorstellen, om niet te kunnen slapen of voort te bewegen door de honger?

U en iedereen die op deze aarde leeft, heeft de plicht om een medemens in nood te helpen. De grootte van uw bijdrage is niet waar het om gaat. Uw bijdrage klein of groot zal degelijk een verschil maken voor uw medemens in Jemen.

De humanitaire crisis in Jemen, nu vier jaar na de start van de oorlog, is toenemend. Uw medemens in Jemen wordt geteisterd door geweld, honger en ziekte.

Stichting Hulp aan Jemen doet haar best, mede dankzij uw bijdragen, om voedselpakketten in de meest getroffen gebieden van Jemen uit te delen.

De sinds 4 jaar opgestelde kosten van een voedselpakket, dat een familie voorziet van eten gedurende 1-2 weken, is gestegen van € 38 naar € 53 (incl. verzendkosten). Dit heeft te maken met stijgende prijzen van voedsel en door toename van de inhoud van een voedselpakket. Het nieuwe voedselpakket voorziet een gezin voor een maand.

De inhoud van een voedselpakket bestaat uit: 20 kg meel, 10 kg rijst, 4 L zonnebloemolie, 12 blikken bonen, 4 blikken tonijn, 6 blikken tomatenpuree en wasmiddel (laatste 3 onveranderd in hoeveelheid t.o.v. eerder voedselpakket). Op basis van ervaring bij eerdere uitdeling is deze samenstelling en hoeveelheid het minimale waarmee een gezin zich een maand lang kan redden.

Uw medemens in Jemen vraagt u om hulp! Kunnen ze op uw rekenen?

Uw bijdrage is van harte welkom op rekeningnummer:
NL18INGB0006956439 t.n.v.
Stichting Hulp aan Jemen

Fb: Hulp aan Jemen