Uitdelen Voedselpakketten

december 2020

Mede dankzij uw hulp en steun kon Hulp aan Jemen begin december 400 voedselpakketten uitdelen in Al Khawkhah, een streek in Al Hudaydah in Jemen. Een van de meest aangedane regio’s in Jemen. Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe schrijnend de humanitaire toestand in Al Khawkah en vele andere steden in Jemen is.

We rekenen op uw hulp en steun bij toekomstige Acties.

Rekeningnummer: NL18 INGB 0006 9564 39 t.n.v. Hulp aan Jemen te Leiden

Meer foto's van deze hulpactie op deze site (en op facebook.)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته الاخوه والأخوات المتبرعين عبر جميعيتكم جمعيه مساعده اليمنيين تحيه طيبه وبعد. كما وعدناكم دائما لإيصال أمنياتكم إلى المحتاجين في اليمن قمنا مجددأ بتوزيع اربعمائة سله غذائيه في مديرية الخوخه في الساحل الغربي الجنوبي لليمن والحاله هناك الصور تتكلم اكثر من اي عبارات فالجميع مسؤل عن فعل الخيرات وانقاذ المساكين والمستضعفين في الأرض والأمر متروك لكل شخص بحسب استطاعته

400 Voedselpakketten uitgedeeld in Jemen!

november 2018

Hartelijk dank voor jullie sponsoring aan de stichting Hulp aan Jemen. Dankzij jullie hulp is het gelukt om in totaal 400 voedselpakketten uit te delen aan vluchtelingengezinnen in twee steden in Jemen. In Al Drehemi en in Al Marawah zijn elk 200 voedselpakketten uitgedeeld.

Wij danken iedereen die een bijdrage heeft kunnen leveren aan het waarmaken van deze goede daad.

We zijn erg blij met wat we mede dankzij u hebben kunnen bereiken, echter we zijn nog niet klaar. Uw steun is en blijft belangrijk om een verschil te maken voor uw medemens in Jemen.

We willen benadrukken dat de mensen die we hebben bereikt, maar een fractie zijn van de miljoen mensen in Jemen die aan honger lijden.

In een land waar uw medemens geen veilig thuis heeft, waar het horen van raketten en het dagelijks omkomen van slachtoffers normaal is geworden. Een land waar gebrek aan schoon water en sanitaire voorzieningen de ergste uitbraak van cholera wereldwijd tot gevolg heeft, aldus de VN. Miljoenen mensen zijn het slachtoffer geworden van de besmettelijke cholera. Deze ziekte heeft volgens de WHO tot heden aan 1500 mensen het leven geëist. Een land waar volgens de VN "de grootste hongersnood in decennia" is. Onder deze mensen zijn vele kinderen die ondervoed zijn.

Woorden schieten tekort om de rampzalige situatie in Jemen goed te kunnen beschrijven.

Uw medemens heeft uw hulp dringend nodig. Samen maken we het verschil!

u kunt hiervan filmpjes zien op deze website.